Revitalizează-ți corpul și mintea cu masaj terapeutic!
Rezervă-ți acum sedința de masaj terapeutic!
Eliberează-ți tensiunea acumulată și îmbrățișează starea de bine totală cu masajul terapeutic la Dialin Clinic Onesti. Experimentează beneficiile vindecătoare ale atingerii profesionale și lasă-ți corpul să se relaxeze într-un paradis al calmului.
De ce să alegi masajul terapeutic la noi?
- Terapeuți Experimentați: Echipa noastră de terapeuți specializați în masaj terapeutic are experiență vastă și abilități dovedite pentru a te ajuta să atingi starea de relaxare și echilibru.
- Varietate de Tehnici: Personalizăm fiecare ședință pentru a se potrivi nevoilor tale unice, folosind o varietate de tehnici, de la masajul suedez la masajul de țesut profund.
- Pauză Pentru Tine: Oferim programări flexibile, astfel încât să poți găsi momentul perfect pentru a-ți acorda pauza de relaxare de care ai nevoie.
- Atmosferă Relaxantă: Salonul nostru oferă o ambianță calmantă și reconfortantă, creând un mediu propice pentru eliberarea tuturor tensiunilor acumulate.
Masajul terapeutic este una dintre practicile medicinei complementare care cuprinde kinetoterapia, apifitoterapia, homeopatia, acupunctura și psihoterapia. Printr-o abordare personalizată, care pleacă de la un diagnostic cert, masajul terapeutic sau medical este utilizat pentru a ameliora și trata durerile, contracturile musculare, unele tipuri de leziuni osteoarticulare și rigiditatea. S-a dovedit a fi util în realizarea drenajului limfatic, este folosit și pentru tratamentul unor afecțiuni mentale și emoționale, inclusiv ameliorarea stresului, anxietății și depresiei, contribuind la gestionarea simptomelor asociate atacurilor de panică. Nu în ultimul rând masajul medical este utilizat pentru reducerea tensiunii arteriale și musculare, prin inducerea unei stări de calm și relaxare profunde.
Scopul principal al masajului terapeutic este relaxarea musculară, reducerea stresului și a durerilor musculo-articulare. Realizat de specialiști cu foarte bune cunoștințe de anatomie și fiziologie, masajul terapeutic este modalitatea prin care sunt mobilizate țesuturile moi (musculatura, sistemul limfatic, toate structurile cutanate) cu efect de relaxare, creștere a mobilității și vascularizării, precum accelerarea fluxului limfatic sau fluxului sangvin. Prin stimularea pielii și a sistemul nervos, pe lângă efectul terapeutic urmărit se obține și reducerea durerii, a stresul emoțional și fizic.
Masajul terapeutic folosește o combinație de tehnici specifice de masaj care pot fi asociate și variate în funcție de scopul principal urmărit care poate fi: creșterea mobilității, ameliorarea durerii, detensionarea musculară și psihică, stimularea circulației sanguine și limfatice.
Terapia durerii este principalul scop al masajului medical, terapeutic. Durerea multidimensională poate fi abordată inclusiv printr-o abordare holistică, biopsihosocială. Terapia prin masaj este practicată în mod obișnuit în rândul pacienților care doresc gestionarea durerii pentru eficacitatea dovedită.
Indiferent de scopul principal, masajul este asociat mereu cu efectul de relaxare și senzația de bine. Ședințele de masaj medical au un cumul de efecte fiziologice precum scăderea ritmului cardiac, creșterea temperaturii și stimularea receptorilor senzoriali. Tehnicile utilizate pot ajuta la mobilizarea mai buna a articulațiilor, reducerea durerilor musculare, de spate și articulare și scăderea concentrației hormonilor de stres.
Tipuri și tehnici de masaj terapeutic
Există mai multe tipuri de masaj terapeutic. Fiecare metodă este adaptată scopului urmărit, astfel încât să ofere maximum de beneficii pacientului. Kinetoterapeutul variază tipul mișcărilor și intensitatea acestora concentrându-se în mod specific pe fiecare grupă musculară.
Tipurile de masaj terapeutic.
- Masajul suedez – este cel mai popular tip de terapie prin masaj și este menit să ajute la relaxarea corpului și a minții. Implică un masaj total al corpului, terapeutul acționând încet și în etape, prin combinații de mișcări, asupra fiecărei grupe musculare. Presiunea poate fi ajustată în funcție de rezultatul urmărit.
- Masajul țesuturilor profunde (deep tissue) – implică mai multă presiune și mișcări lente pentru a ajunge la straturile mai profunde de mușchi și țesut conjunctiv și are ca scop stimularea circulației sanguine, ameliorarea stresul mental și reducerea durerii și a tensiunii musculare.
- Masaj sportiv – are rolul de a pregăti musculatura pentru efort intens și de durată, dar este folosit și pentru a ajuta recuperarea musculară, după efort sau o accidentare.
- Masajul Shiatsu – este o tehnică de terapie prin masaj care constă în aplicarea alternativă de presiune redusă și intensă asupra punctelor reflexe ale corpului.
- Drenajul limfatic este util pentru drenarea ganglionilor limfatici care au fost afectați de o intervenție chirurgicală recentă sau de o afecțiune medicală, stimulează fluxul de lichid din ganglionii limfatici și reduce edemului limfatic (limfedem).
Pentru fiecare tip de masaj se folosesc proceduri de masaj terapeutic specifice, uneori combinate între ele, astfel:
- atingeri ușoare sau profunde cu scopul ameliorării tensiunii musculare și a inducerii stării de relaxare;
- petrisajul, modalitate care implică apăsarea și frământarea mușchilor care are ca efect stimularea în profunzime a musculaturii, folosită pentru ameliorarea contracțiilor și spasmelor musculare și stimularea fluxului sanguin și limfatic;
- tapotamentul, tehnică specifică similară unei percuții cu mâinile sau vârful degetelor, folosind presiune redusă liniar sau circular și concentrată asupra unor zone sau puncte specifice;
- drenajul limfatic se realizată prin mai multe soluții de masaj, are scop terapeutic de ameliorare a limfedemelor și scopul de a stimula sistemul limfatic;
- comprimarea, mobilizarea și frământarea zonelor corpului are ca scop mobilizarea țesuturilor moi și a straturilor profunde ale tegumentului;
- rularea pielii se realizează cu ambele mâini și ajută la mobilizarea țesuturilor cutanate din straturile profunde și a țesutului cicatricial, crește temperatura locală, stimuleaza vascularizarea și ajută la întinderea țesuturilor fibroase.
Terapeuții folosesc mâinile, antebrațele și chiar coatele pentru a lucra prin diferite grupuri de mușchi. Pot fi utilizate uleiuri care să faciliteze masajul, dar și un ambient specific (aromaterapie, muzică, lumină adecvată) pentru a crea o experiența liniștitoare și relaxantă.
Beneficiile masajului
Sunt multiple beneficii ale masajului, atât fizice, cât și psihice, unele dintre efecte obținându-se simultan.
- Un masaj terapeutic scade ritmul cardiac și tensiunea arterială ca urmare a creșterii vasodilatatiei periferice, a relaxării musculaturii astfel că sângele venos ajunge mai ușor la inimă, ușurând efortul cardiac.
- Scade concentrația hormonilor de stres și favorizează metabolizarea acestora.
- Stimulează circulația sanguină periferică, fapt care favorizează aportul de oxigen și nutrienți la nivelul mușchilor, straturilor profunde și superficiale ale pielii și, în consecință în întregul corp. Stimularea circulației sanguine în mod pasiv (fără efort) ajută la regenerarea țesuturilor deteriorate și crește flexibilitatea.
- Contribuie la eliminarea mai rapidă a acidului lactic în fluxul sanguin.
- Crește temperatura în țesuturile moi, stimulând un răspuns general de relaxare și mesaje inhibitoare din partea sistemului nervos, reducând tensiunea musculară și durerea.
- Masajul terapeutic stimulează receptorii senzoriali. Sunt folosite tehnici specifice de stimulare a sistemului nervos parasimpatic care încurajează relaxarea și contribuie la reducerea nivelului de stres emoțional și fizic.
- Ajută în gestionarea simptomelor de anxietate, depresie, tulburări digestive, fibromialgie, dureri de spate și de cap, insomnie, nevralgii, terapia postoperatorie, tulburări temporomandibulare, leziuni sportive și traumatisme în perioada de recuperare și contribuie la ameliorarea atacurilor de panică. Ca tehnică de relaxare, terapia prin masaj poate ajuta la gestionarea reacțiilor organice la stres, de obicei excesivă în rândul persoanelor cu tulburări de anxietate.
Numeroase studii au probat faptul că persoanele care fac regulat ședințe de masaj terapeutic suferă în mai mică măsură de dureri musculare și articulare, au o circulație sanguină îmbunătățită, sunt mai flexibili, rigiditatea musculară și articulară se ameliorează, au un ritm cardiac mai apropiat de normal și o tensiune arterială mai mică, un răspuns imunitar îmbunătățit, mai puține gânduri anxioase, o rezistență sporită la stres și capacitatea de a recupera starea de calm mai repede.