Descoperă libertatea de mișcare cu elongații cervicale și lombare!
Împreună, construim o viață fără durere!
Simți disconfort la nivelul gâtului sau a spatelui? La Dialin Clinic Onesti, suntem aici pentru a-ți oferi soluții personalizate prin terapia de elongații cervicale și lombare. Redescoperă o postură corectă și elimină tensiunile din viața ta!
De ce să Alegi Elongații Cervicale și Lombare la Noi?
- Specialiști Dedicați: Echipa noastră de terapeuți specializați are experiența necesară pentru a oferi tratamente personalizate, adaptate nevoilor tale unice.
- Metode Non-invazive: Elongațiile cervicale și lombare sunt o opțiune non-invazivă și sigură pentru a trata disconfortul și pentru a îmbunătăți flexibilitatea.
- Programare Ușoară: Suntem aici pentru a face tratamentul accesibil pentru tine, oferind programări flexibile pentru a se potrivi cu agenda ta.
- Revenire Durabilă: Prin tehnici avansate de elongare, vrem să contribuim la o recuperare durabilă și la îmbunătățirea calității vieții tale.
Ce sunt elongatiile vertebrale?
Elongatia vertebrala este o manevra fizica prin care se urmareste largirea temporara a spatiului dintre vertebre, in scopul degajarii discurilor intervertebrale.
Aceasta se aplica cu ajutorul unui program si echipamente specializate care neutralizeaza fortele de compresiune prin relaxarea musculara, detensionarea ligamentara si marirea spatiului intervertebral.
Clinica Centrokinetic dispune de cea mai noua tehnologie de elongatii: masa Triton de la Chattanooga, USA, iar procedurile sunt efectuate intr-un departament special dedicat afectiunilor coloanei vertebrale si neurochirurgicale, in care se efectueaza si kinetoterapie, terapii manuale, masaj, electroterapie, electrostimulare, Tecar, Taping.
Efectele produse de marirea spatiului intervertebral
- efect de vaccum in interiorul discului ce duce la retractia fragmentului herniat, eliminand compresiunea asupra radacinii nervoase si diminund durerea;
- se creeaza o presiune negativa intervertebrala ce atrage nutrientii la nivelul discului grabind hidratarea si vindecarea acestuia;
Pentru eficacitate maxima, acest tip de terapie, se asociaza cu termoterapie si/sau electroterapie.
Afectiuni ale coloanei vertebrale care pot fi tratate prin elongatii
- Scolioza – structurala, paralitica, neuropatica, idiopatica.
- Cifoza – o marire a convexitatii coloanei toracice.
- Osteocondroza vertebrala (boala Scheuermann).
- Boala Calve.
- Spondilita anchilozanta.
- Hiperostoza scheletala difuza idiopatica. (boala Forestier).
- Cifoza senila.
- Boala Paget.
- Tuberculoza vertebrala.
- Osteoartrita (osteoartroza).
- Artrita reumatoida.
- Spina bifida.
- Stenoza spinala.
In conditii de efort fizic deosebit sau dupa o perioada mai lunga de timp, discul intervertebral preia sarcina de apasare, se micsoreaza si, crescand presiunea la nivelul acestuia, se pote fragmenta si poate migra catre radacina unui nerv spinal. Aici exercita o compresiune aspra radacinii nervului, generand un fenomen inflamator tradus prin durere la nivelul musculaturii spatelui, ce se propaga si la nivelul membrului inferior drept sau stang. Tabloul clinic cunoscut ca boala este lombosciatica.
In timpul sedintei de elongatie vertebrala se obtine o distantare a fiecarei vertebre, de cca 2,5 mm facilitand repozitionarea corecta a segmentului tratat.
Cum sunt efectuate elongatiile vertebrale?
In functie de afectiune se efectueaza serii de 8-12 sedinte. Eficacitatea elongatiei vertebrale este confirmata de disparitia durerii initiale. Accentuarea durerii contraindica repetarea elongatiei. Elongatia vertebrala se face numai la recomandarea medicului specialist, sub stricta supraveghere a unui kinetoterapeut, in baza unui examen radiologic sau RMN.
Despre coloana vertebrala
Coloana vertebrala nu este rectilinie, ci are doua feluri de curburi:
- In plan sagital, orientate cu convexitatea inainte, si se numesc lordoze sau cu convexitatea inapoi, si se numesc cifoze. La coloana vertebrala aceste curburi sunt in numar de patru: curbura cervicala cu o convexitate inainte, curbura toracica cu rotunjirea inapoi, curbura lombara cu rotunjirea inainte si curbura sacro-coccigiana cu convexitatea inapoi. Curburile in plan frontal sunt mai putin pronuntate. In mod obisnuit se intalnesc: curbura cervicala (convexitatea la stanga), curbura toracica (convexitatea la dreapta), curbura lombara (convexitatea la stanga).
- Conformatia exterioara a coloanei vertebrale: fata anterioara (coloana cilindrica rezultata din suprapunerea corpurilor vertebrelor); fata posterioara (prezinta pe linia mediala procesele spinoase, care formeaza impreuna creasta spinala; de fiecare parte a crestei spinale se gasesc santuri profunde numite santuri vertebrale; aceste santuri adapostesc muschi ce actioneaza asupra coloanei vertebrale); fetele laterale (varful proceselor transverse, pediculii vertebrali, gaurile intervertebrale si portiunile laterale ale corpilor vertebrali). Canalul vertebral este format prin suprapunerea gaurilor vertebrale. El se continua in sus cu cavitatea neurocraniului iar in jos se deschide prin hiatul sacrat. Diametrele canalului vertebral variaza, ele fiind mai mari in regiunea lombara si cervicala.
Importanta functionala a coloanei vertebrale:
- Protectia maduvei (maduva spinarii invelita in meninge)
- Rolul static (ortostatism, rol de sustinere a capului, a trunchiului si a membrelor superioare)
- Rol biomecanic (coloana vertebrala este antrenata in miscari numeroase si ample)
Mobilitatea coloanei vertebrale:
Miscarile intre vertebre sunt posibile in anumite planuri si axul acestor miscari trece aproximativ prin centrul discurilor intervertebrale. Pe toata lungimea sa, miscarile de flexie, extensie si flexie laterala sunt posibile.